maandag 7 november 2011

Jamie

Het meest eenvoudige brood ooit.
Vorige week twee keer gemaakt en er gaan nog veel keertjes volgen.
Te simpel eigenlijk, maar dat zal me niet tegenhouden!
Het komt uit de delicious.
Een recept van Jamie.

500 g zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel zeezout
1 eetlepel bakpoeder
450 ml yoghurt
That's it. Nothing more...

Doe alles samen en kneed een paar minuten tot je een samenhangend geheel hebt.
Leg in een met bloem besteven kom, leg een handdoek erop en laat even rusten.
Verhit een grilpan (of tefalpan).
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol ze uit tot cirkels ter grootte van een dessertbordje.
Bij gebrek aan deegrol: een mooi gewassen fles wijn zonder etiket (vol of leeg maakt niet uit ;-)) kan ook.
Maak enkele inkepingen in het midden van het cirkeltje, laat 3 cm vrij aan de randen.
Volgens Jamie bak je dit brood in een droge grillpan tot het licht gerezen is en er mooie grillstrepen op staan.
Mijn aanpassing:  Ik heb het in een tefalpan gebakken met olijfolie en veel Italiaanse kruiden op het brood gestrooid.
Dochterlief die geen broodeter is, zei dat ze van dit brood wel elke dag zou kunnen eten...

Voor een mooie foto: delicious november 2011, blz 21.

2 opmerkingen:

  1. Mmm, ik probeer dees te onthouden...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb het ook gezien... en nu dat jij het al hebt uitgetest... zal ik het ook eens uitproberen

    BeantwoordenVerwijderen