zaterdag 19 november 2011

my big fat Greek hapje

simple comme bonjour...

Even de uitleg: vorige week zaterdag waren we om de een of andere reden heel erg moe. Te moe om nog iets te koken. Eten ging nog lukken, dat voelden we, maar dat eten klaarmaken....
Dus zijn we gaan 'grieken'.
Wat we doen, doen we goed, dus ook met aperitief: zowel hapje als drankje of cource...
Een van de hapjes was gegrilde feta.
Dat ging er goed in.
Jammer genoeg heb ik de nacht daarna zo vast geslapen, dat mijn geheugen gedeeltelijk gewist was.
Ik herinner me nu alleen nog feta en olijfolie.

Vandaar dus mijn experiment: 
Men neme een pakje feta,
men giete daarover echte goede griekse olijfolie (of andere olijfolie),
men doet daarop wat gedroogde oregano.
Dat kommetje gaat onder een grill en als je de olie hoort pruttelen zet je het kommetje op tafel.
Dit alles in goed gezelschap van een lekker glas rosé en wat stokbrood.

Zeg nu zelf, is er een eenvoudiger hapje??

Het is echt de 'moeite' (dat woordt is zelfs nog te hoog gegrepen) waard, dit vooral 'fat Greek' hapje!

2 opmerkingen:

  1. Ik was ook doodmoe en ging met de 'griekse' naar 't frietkot. :) Ook lekker! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja eenvoudig en erg lekker.Met goed korstig brood om alles op te moppen:)

    BeantwoordenVerwijderen