maandag 13 juni 2011

heppie, heppie, ...

Yep, ik ben heppie!
Want ik kreeg een mailtje!
Geschreven door een heel vers bruidje (van zaterdag) die schreef dat ze de tranen in de ogen kreeg toen ze de taart zag!! Enne, ze vonden de taart ook nog heel lekker!
De mensen van de feestzaal hebben gevraagd wie ze gemaakt had, want dit was de mooiste EN de lekkerste taart die ze daar al gehad hebben.
Dus daarom: heppie!
Zo heppie dat ik het woord heppie de hele tijd wil gebruiken. Heppie dus...
Enne, voor de mensen die zich afvragen of die taarten wel lekker zijn: ja dus! Ik moet eerlijk bekennen dat de eerste taarten die ik maakten niet zo lekker waren: veel te zwaar! Maar al doende leer je bij, zelfs ikke!
De basis is meestal biscuit of cake. Cake gebruik ik vooral als er gesneden moet worden uit de taart, zoals de boer Mauro-taart of  de heartbeats-taart of de baroktaart of deze wave:
Als je cake gebruikt al basis, dan moet de vulling nogal stevig zijn. Vullen met chocolademousse of bavarois lukt dan niet, want het gewicht van de cake duwt de vulling eruit. Bij cake maak ik dus meestal gebruik van botercrème. Een botercrème op basis van eiwit, om toch ook wat 'luchtigheid' te krijgen. De crème kan dan opgewerkt worden met een smaakje: vanille, chocoladepasta, speculoos, champagne, mokka, ... Of je kan stukjes fruit op de crème leggen: aardbeitjes, frambozen, mandarijntjes, ....  Je kan de taart ook vullen met caramel, of met confituur, ...
Tot nu toe moet ik zeggen dat de meeste reacties op smaak erg positief zijn: het is niet de zware 'crème-au-beurre' zoals we die nog kennen van vroeger. (wie dat echt wil, ook dat kan nog gemaakt worden hoor!!)

De meeste taarten die ik maak zijn op basis van biscuit. Biscuit is droger dan cake, want daar zit geen boter in. Het is wel veel luchtiger. Om de 'droogte' wat te compenseren, 'sprenkel' ik wat vruchtensap of suikerwater over de cake. Met biscuit kunnen vele vullingen gecombineerd worden: dezelfde als bij de cake, maar ook de vullingen op basis van slagroom. Wel opgelet: als het een taart is die lang buiten de koelkast moet staan (op een pronktafel bijvoorbeeld ;-)) dan raad ik wel een vulling aan zonder slagroom! Kwestie van gezond te blijven natuurlijk!
Zo, weer wat info voor de geïnteresseerden.
En, heb ik al gezegd dat ik heppie ben??

5 opmerkingen:

 1. Hij is weer prachtig! Ik kan me voorstellen dat je helemaal heppie bent! Je hebt het verdiend. Toch?!

  Liefs Melanie
  ma-de-by-me.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoe regel je dat met het vervoer van die pracht taarten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Moran: heel voorzichtig vervoeren we die, heeeeeeeel voorzichtig. Op de schoot van manlief!

  BeantwoordenVerwijderen