zondag 6 februari 2011

heartbeats how-to

Nu een mooiere versie met een eigen ontworpen how-to.
Ik hoop dat nog anderen gaan volgen...

allereerst: de cake: mij lukt dit niet in biscuit! Vandaar een eenvoudige cake.
Waar ik anders op 150° bak om geen 'bergje' in het midden te krijgen, heb ik nu de oven op 180° gezet. We willen juist gebruik maken van 'de berg'...
Leg de cake nu ondersteboven (met de gladde kant naar boven) en snijdt een hartvorm uit.

Draai de cake weer om en snijdt nu aan de voorkant: zorg voor vloeiende overgangen...



Smeer de platte kant in met botercrème: zet de cake in de frigo.
Snijdt ondertussen een hartvorm uit fondant (eerst gemeten voor de cake ingeboterd werd!!)
Leg dit hart op de beboterde cake en smooter goed.
Draai de cake nu om (let erop dat de de fondant op een stuk bakpapier legt zodat je geen 'kleefproblemen' krijgt.
Goed, zo gelijkmatig mogelijk beboteren en weer laten koelen in de frigo.
Ondertussen kan je hartvormpjes uitsteken in fondant (wel tylose toegevoegd).
Leg de hartjes op de ondertussen koude cake.

Nu een lapje fondant erover doen...

Op voorhand heb ik een 'dummie' (neen, geen lid van dit gezin, maar een vorm van piepschuim) bekleed met witte fondant. Daarop heb ik 5 saté-prikkers helemaal doorgestoken, want dat hart heeft nogal wat gewicht.
Op de saté-prikkers prik ik het hart: vooral niet te symmetrisch werken...
Nu de randjes afwerken met pareltjes (zowel onder als de overgang op het hart).


Nu de randjes van de kleine hartjes wat dusten om nog meer diepgang te krijgen, et voila...
Veel plezier...

2 opmerkingen: