zondag 9 januari 2011

Nog een recept dat hier al enkele jaren meegaat.

Gecarameliseerde tomaatjes

Doe wat boter + olijfolie in de pan
Voeg wat bruine suiker toe (had ik niet, heb dus rietsuiker genomen)
Laat dit carameliseren.
Als het vloeibaar is: voeg frambozenazijn toe: opgelet: nu gaat alles spetteren, maar dat is het waard. Ook niet boven gaan hangen om te ruiken want het pakt nogal op de adem!
Je krijgt nu een bruine smurrie: leg daarin gehalveerde tomaten, knoflookteentjes (ongepeld!!!!) en tijmtakjes. Kruid bij met peper en zout.
Het ziet er ongeveer zo uit: (sorry voor de foto, maar ik moet het doen met de middelen die ik heb)

Laat dit op het vuur staan tot de tomaatjes gaar zijn.
Opdienen met goed met look voorzien lamsvlees of zoals vandaag ten huize van ..  met rosbief.
Hmmmmm

Vooral die knoflookteentjes: uitduwen op je bord en die pasta op een stukje brood smeren ... 't Is dat we morgen moeten gaan werken en je kan toch ook niet te sociaal doen: veel collega's hebben nog geen nieuwjaarskussen gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen