zondag 20 maart 2011

haast en spoed

is zelden ..........
Vrijdagavond, 18.00u beslag maken, bakken, .... wachten, want de taarten moeten nog afkoelen.
22.00u: taarten goed bekijken: verd.....e, de zijkanten zijn om de een of andere reden ingestort.
De taarten bijsnijden, maar dat lukt niet goed want ze zijn te vers.
Toch koppig volhouden!
Vlug bekleden, veel te dik, maar ik moet camoufleren!
Rap er iets op smijten.
Om 24.00u onvoldaan gaan slapen.
's Anderendaags 's morgens heel vroeg, taarten meenemen om te verkopen op de opendeurdag.
Gelukkig zijn ze daar niet zo kritisch.
Dit is het resultaat.

Daarom deze gouden tip:
Als je een mooie taart wil hebben: bak ze de dag op voorhand. Pak ze als ze koud is, in met plasticfolie zodat ze niet kan uitdrogen.
Als je veel wilt snijden (zie baroktaart), dan bak je beter een cake. Dit was biscuit: dat brokkelt veel meer, maar is minder zwaar.
Door de taart te laten rusten (zowel cake als biscuit) wordt ze iets steviger en snijdt ze veeeeel veeeeel gemakkelijker (ook om te vullen). Ook voor het geval er iets mislukt: je hebt nog tijd om opnieuw te beginnen.
En die tijd maakt het verschil tussen ontspannen en mooi werken of ...
Veel bakplezier!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen