zaterdag 21 april 2012

na-apen

Kijk, het zit zo.

Op door de weekse dagen kom ik thuis en dan zijn de patatjes al geschild, gewassen en gekookt. Of de pasta of rijst liggen te stomen. Het vlees is gebakken.
Ik hef het deksel van de pot om te kijken wat erin staat te pruttelen van sausjes en groenten (als ik al niet onderweg naar huis gebeld heb om te vragen wat de pot schaft).
Ik neem pro forma de pepermolen, geef er een draai aan en tot daar mijn bijdrage aan het dagelijkse voedsel.
Luxeleventje hé.
Alleen in het weekend kook ik. Of als ik verlof heb.

Ik merk dat heel veel van de recepten die ik de laatste tijd maak, komen van blogs.

Mijn favoriete blogs om schaamteloos recepten te kopiëren zal ik eens opsommen:

- Bij haar pik ik vooral de 'luiwijvenrecpten' eruit. Heeft het iets met familiegenen te maken, ik weet het niet, maar het werkt wel.
Hier snuister ik rond als ik wil 'uitpakken' want hier zit meestal toch wat meer werk in dan de andere blogs. Nog nooit tegengevallen. Deze madam kan koken!
- Voor de veggie-dagen. Sinds vorige zomer zoals u weet.
- en hier gewoon omdat ik graag lees wat ze schrijft en eet wat ze kookt. Ik vind dit een hele 'warme' blog...

Maar op stip in de reeks welke-blogrecepten-plunder-ik-het-meest,  staat toch wel Ann.
In de paasvakantie heb ik echt alleen maar 'photocopy-recepten' gemaakt. Enne, 't was voor herhaling vatbaar.

Wat heb ik gemaakt:
- groene aspergetaartje met gerookte zalm. Vorige week zaterdag gemaakt en zondag vroeg dochterlief: 'mama, wanneer ga je die aspergetaartjes nog eens maken.' Referentie of niet??
- advocaat. Ik roep al 40 jaar dat ik dat geklopt-ei-mengsel niet lust, maar eerlijk gezegd, het resultaat van dit geklop is echt wel de moeite
- asperges met gepocheerd eitje. Ik had nog nooit een eitje gepocheerd, maar het is eigenlijk poepsimpel. En de combinatie zoals hier... Simpel maar heerlijk. Niet voor niets een klassieker.
- courgette-dille-soep. Ann is hier zelf heel enthousiast over. Zelf was ik dat wat minder. Niet dat het niet lekker was, maar ik had meer verwacht. Misschien te weinig liefde of tijd gebruikt?
- gnocci uit de oven. Alweer door het hele gezin beoordeeld als 'nog eens opnieuw maken volgende week aub'
- blackwellsaus. Met een stevige steak. De combinatie van de verse frieten, met de sappige biefstuk en deze pittige saus.... Ik ga helemaal akkoord met Ann als ze schrijft: niet wekelijks, maar een enkele keer per jaar. Absoluut.
- appelsien met oranjebloesemwater. Dit was het tweede van de reeks dat niet echt super super super was. Misschien komt het wel door ons prachtig Belgisch weer van 't moment. Ik heb me voorgenomen om dit eens opnieuw te maken, hartje zomer, 30 graden, ...

Ik heb van geen van deze gerechtjes foto's getrokken.
De vergelijking met het origineel kan ik niet aan.
Niet dat ik daar van treur hoor...
Als ik schoon fotokes wil zien, dan ga ik wel naar het origineel kijken...

Merciekes trouwens aan iedereen voor de inspiratie!


1 opmerking:

  1. Jaaaa... die oranjebloesem daar moet je echt van houden, anders is het absoluut niet te vreten. Hihi. De courgette prei dille soep, ja ik ben echt fan, omdat het heel subtiel van smaak is en omdat er weinig ingrediënten inzitten. Ik ben niet zo'n fan van bouillonblokjes (vind dat eigenlijk iets vies) en zelf bouillon trekken doe ik alleen als ik vol-au-vent maak. Ben ook nogal aan de luie kant. :-)

    Wat ik je wel aanraad (en ik ben er zeker van dat je het gaat lusten) is de kip met pinda-yoghurt saus. Direct klaar maar oh zo lekker. Da's onze persoonlijke favoriet.

    Maar in ieder geval merciekes voor de mooie en vooral eerlijke complimenten. :-)

    BeantwoordenVerwijderen