zondag 11 september 2011

Zo zag ze eruit...Dit is voor alle collega's die gisteren op het feest waren en die verblind door vuurwerk en het meest kitcherige bruidspaar niet naar de taart hebben kunnen kijken.
Voor degenen die niet op het feest waren, even wat uitleg:
Een supertoffe collega trouwde. Heel enthousiast riep ik een jaar geleden toen ze zei dat ze ging trouwen: je krijgt van mij de trouwtaart cadeau!
Ik ken haar vrij goed en weet dat ze van eenvoudige, stijlvolle dingen houdt. Type 'less is more'.
Ze is samen met haar nu echtgenoot eens komen proeven en beslissen, en het zou een simpele taart worden, zonder te veel tierelantijntjes en kitch.
Het lint dat ze gekozen hadden, was echter niet meer te krijgen! Na duizende linten gekeurd en niet goed bevonden te hebben, na gevloek (ja ik weet dat het niet mag ;-)), heb ik dan toch een lint gevonden waarvan ik dacht dat zij het mooi zouden vinden. En, eerlijk gezegd: het was nog mooier dan het oorspronkelijke.
Ik heb gekozen voor 1 mooie bruidstaart met verschillende aansnijtaarten ernaast, want 200 personen is echt wel heel veel.
Na een uur rijden is de taart helemaal veilig op de locatie aangekomen. Dat is mijn meest 'oef'-moment van het hele bakproces: niet mijn verantwoordelijkheid meer!
Rond middernacht werd de mooie taart, helemaal VERKEERD de zaal in gereden: blijkbaar vond de catering deze stapel te eenvoudig en hebben ze op eigen initiatief er het meest kitcherige bruidspaartje opgezet dat je maar kan vinden. Wit, zwart, goud, ... Blinkering, glinsterend, ... Daarbovenop nog verschillende vuurwerkfonteinen en last but not least enkele knalrode aardbeien... Mijn spongecake hartje bloedde.........
Nadat de officiële foto getrokken was van het aansnijmoment, werd de taart dan heel snel weggereden naar de keuken....
Daarom: nog wat foto's: van de details en van de andere taarten.

Gelukkig heeft iedereen wel mogen proeven....

6 opmerkingen:

 1. Het taart lijkt me heel mooi in alle envoud:)Je hebt blijkbaar alle liefde en kennis erin gestoken.Je colega moet er mee blij zijn en niet zuuren,ja?:)))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De collega was heel blij hoor! Ze weet heel goed hoe de taart geleverd werd en hoe ze 'omgebouwd' werd! Het bruidspaar heeft me uitvoerig bedankt hoor met een grote glimlach...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige (en veel!) taarten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ja zeg! Wie doet er nou zoiets. Je gaat toch ook niet een kunstwerk nog een beetje opleuken, omdat je denkt dat de kunstenaar een hoedje is vergeten uit te hakken? Gelukkig kon je aan de bijtaarten nog zien hoe het had moeten zijn....

  BeantwoordenVerwijderen