zaterdag 15 januari 2011

barok

Deze week ben ik juist 1 jaar bezig met het decoreren van taarten.
Om dat te vieren heb ik me eens uitgeleefd.
Ik heb ook stap voor stap foto's getrokken, dus wie wil...
Snij een karton net kleiner als je cake. Gebruik die als 'bodem' onder de taart.
Neem wat bakpapier en snij een hoek uit: dit is je richtlijn om dadelijk te gaan snijden. Je kan dit ook met tandentstokjes aanduiden maar ik vind dit veel gemakkelijker.
 Snij je taart mooi gelijk: een putje krijg je nog weggewerkt een bobbeltje niet!!
 Nu de 'Anne-truc' : neem een cirkelvormig uitsnijvormpje en maak daarmee een 2cm inkeping: let goed op dat je naar de punt van de taartvorm toewerkt.
 Ik heb hier een kleiner vormpje gebruikt voor de onderste boog, maar dat is natuurijk hoe je zelf wil.
Neem een dun lang mes en probeer de vorm uit te snijden (je moet gewoon volgen wat je uitgeduwd hebt). Blijf altijd naar de punt van de taart toegaan.
 Dit is het resultaat:
Na 6 keer herhaald te hebben, is dit de overschot. Ik heb dit voorzichtig ingepakt en ingevroren: een volgende keer kleef ik dit op een cake en heb ik weer een nieuwe andere 'barok-taart'.
Nu het leukste werk: mijn hartslag daalt en ik vergeet alles en iedereen rond mij. Dit is echt 'ontspannen' voor mij: afsmeren met botercrème. De meeste mensen vinden dit het minst leuke werk, maar ja, ik ben niet als iedereen he.
Laat de boter 'uitharden' in de frigo en bekleed daarna met fondant. Gebruikt een stukje fondant om de lucht eruit te duwen en om de juiste vorm te 'duwen'.

Nu decoreren: ik heb het eenvoudig gehouden omdat ik vind dat de vorm moet uitkomen.
 Op een mooie schotel plaatsen en ......... klaar.

9 opmerkingen:

  1. Erg mooi zeg!! Superbedankt voor je duidelijke uitleg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super mooi en heel duidelijk.
    En dan van "De wavy taart expert" de reactie BRILJANT!!!!
    Hoe trots kun je zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ma, zoooo schoon! Tot nu toe reikte mijn fantasie enkel tot kindertaarten, maar dit geeft een heel nieuwe dimensie aan taarten versieren!
    Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een schitterende taart, had ik die vorig jaar maar gezien dan was dat mijn bruidstaart geworden

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldig. Ik heb alleen nog een vraagje over de rand, hoe heb je die gemaakt, gespoten of met fondant?

    BeantwoordenVerwijderen