zaterdag 26 maart 2011

lieve mensen toch...

kijk eens hier..
Dit lieve schatje heb ik gekregen van een groep mensen die ik nooit of te nooit meer ga vergeten. Ik heb het geluk gehad om 5 jaar lang met hen samen te werken. Mijn onrustige natuur zorgt er nu voor dat ik andere horizonten ga verkennen. Maar vergeten zal ik ze nooit! Ze hebben er trouwens met dit schatje voor gezorgd dat ik dat niet kan ;-)
Elke ochtend als ik voorbij deze wiegende libelle ga, elke avond als ik weer thuis kom en dit zie en al die honderd keren dat we in de tuin komen, zal ik aan hun denken. En ik vind het prachtig!
Kijk ook een even hier. Deze man (zijn vrouw trouwens ook) kan toveren. Als ik een heks ben, dan is hij een tovenaar.

Vanuit de grond van mijn hart: bedankt bewoners, ouders en fantastische collega's. Niet alleen voor dit beestje, maar ook voor het vertrouwen, de samenwerking, de vriendschap, het respect, ...
(enne, ook bedankt Stef ;-))

Nu ga ik weer naar buiten, naar mijn beestje kijken, mijmeren, twijfelen, dromen, een traantje wegpinken (ik zal toch nooit veranderen op dat gebied), gelukkig zijn, denken, voelen, en me radicaal storten op het volgende project dat even mooi en sterk is ...

zondag 20 maart 2011

haast en spoed

is zelden ..........
Vrijdagavond, 18.00u beslag maken, bakken, .... wachten, want de taarten moeten nog afkoelen.
22.00u: taarten goed bekijken: verd.....e, de zijkanten zijn om de een of andere reden ingestort.
De taarten bijsnijden, maar dat lukt niet goed want ze zijn te vers.
Toch koppig volhouden!
Vlug bekleden, veel te dik, maar ik moet camoufleren!
Rap er iets op smijten.
Om 24.00u onvoldaan gaan slapen.
's Anderendaags 's morgens heel vroeg, taarten meenemen om te verkopen op de opendeurdag.
Gelukkig zijn ze daar niet zo kritisch.
Dit is het resultaat.

Daarom deze gouden tip:
Als je een mooie taart wil hebben: bak ze de dag op voorhand. Pak ze als ze koud is, in met plasticfolie zodat ze niet kan uitdrogen.
Als je veel wilt snijden (zie baroktaart), dan bak je beter een cake. Dit was biscuit: dat brokkelt veel meer, maar is minder zwaar.
Door de taart te laten rusten (zowel cake als biscuit) wordt ze iets steviger en snijdt ze veeeeel veeeeel gemakkelijker (ook om te vullen). Ook voor het geval er iets mislukt: je hebt nog tijd om opnieuw te beginnen.
En die tijd maakt het verschil tussen ontspannen en mooi werken of ...
Veel bakplezier!!

dinsdag 8 maart 2011

intermezzo

Want ja, ik voel me schuldig:
Altijd werken, altijd in de boeken (nog heeeeeeeeeeeeeeeeeeel even, papers beginnen op papers te lijken), ook nog kids, man, vissen (ja, hond of kat klinkt beter maar dat zou een leugen zijn!), huishouden, eten, ...
Het is nu officieel: ik haal het niet meer! Wat het allereerst sneuvelt is mijn heksengedoe! Het is zelfs zo erg dat ik de taart voor mijn allerliefste en schattigste nichtje (trouwens met de mooiste bril ter wereld! Wat ben ik jaloers...) taartloos haar verjaardag moet laten vieren. Hoe laag kan je vallen??

Om jullie toch nog een reden te geven om even te komen kijken schakel ik gedadeloos over op de hobby's van onze kids. (Ja, ik weet het, hoe laag kan je vallen....)
Maar ik ben er eigenlijk wel heel fier op.

Eerst onze eerstgeborene: dochterlief!
Ze kreeg van haar meter (en ook een beetje van ons) een spiegelreflexcamera na dit.
Met dit als eerste experimenten:
Dit is geen resultaat van een accupunctuuroefening, maar een manier om drie dames uuuuuuuuuuuuuuren stil te krijgen...Tot daar de rust.

Maar dan! Elke ochtend ben ik al na een uur aanspreekbaar, kijk ik helder de wereld in, weet ik weer wie en waar ik ben. Toch geen slechte prestatie zal je denken.
Maar, ... dat is niet gerekend op onze laatstgeborene. Die is al na 2 minuten aanspreekbaar en bij bewustzijn.
Wat doet hij (na achter het computerscherm zitten) het liefst: drummen. Nu zeg ik je: DRUMMEN. Wanneer doet hij dat het liefst.... Ja! 's Morgens vroeg nog voor hij naar school gaat!! Wie is weer de pineut???

De combinatie van zoonliefs hobby en dochterliefs hobby wordt dat dit:


Enne, zijn lievelingsnummer van het moment is dit! Aangezien de drum alleen niet klinkt, wordt het origineel KEIhard gezet waarop zoonlief de drums speelt.

Goeiemorgen...